VKI 2009.08.02. 19:40

Hibáink

Alapvető emberi tökéletlenség, hogy azt hisszük, tudunk tökéletesek lenni. Szüleink óriás istenekként élnek a szemünkben, sosem hibáznak, és mindenben tökéletesek. A reklámok selymes bőrű, csillogó fogú cicababái, és habtestű adoniszai is mindig tökéletesek. Az iskolában a tanárunk nem hibázik, a főnökünk a munkahelyünkön meg eleve kitöröltette a szótárból ezt a szót. A számítógép programjai is csak akkor nem futnak rendesen, ha mi, informatikai analfabéták rossz gombot nyomunk meg.

Már-már úgy tűnik, körülöttünk mindenki tökéletes, de ha szétnézünk (Nézz szét!), meglátjuk (Lásd meg!), hogy minden tökéletlen. A természet maga tökéletlen, az élet tökéletlen. Így működik a világ, az univerzum. Ettől olyan tökéletes. Így lehet fejlődni, előrelépni, és ettől olyan egyedi minden. Ahol tökéletlenséget látsz, ott az élet nyomát látod. Tudod, ezt a természet keze alkotta.

A gyermeked gügyögésében, a párod régi sebhelyében, a vízparton álló fa göcsörtjében, egy idős ember ősz hajszálában. Önmagadban.

Mi lesz, ha egyszer mindenki úgy fog kinézni, mintha egy magazin csillogó lapjairól lépett volna ki a tökéletesen beszárított hajával, ránctalan ingével, makulátlan cipőjével, jólnevelt gyerekeivel, suhanó autójával, a pórázt nem rángató kutyájával? Mindenki tökéletes lesz, vagy csupán egyforma?

Elárulom, hogy pont a hibáidtól vagy te is egyedi, megismételhetetlen, TE.  Hibáink tesznek minket egyéniséggé, megkülönböztethetővé, szerethetővé. Aki szeret, az a hibáidat is szereti, veled együtt, és ha megváltoznál, már nem ugyanaz az ember lennél. Hát szeresd a hibáidat, mert tökéletes sosem leszel, boldog viszont igen!

 

Neked melyik a legkedvesebb hibád?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr771283707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Comté ex C. 2009.08.02. 21:30:09

Legkedvesebb hibám? Utálok és nem is nagyon tudok semmiféle játékban a vesztes lenni.
Legrosszabb hibám? A nemszeretem dolgokat halogatom, néha már addig, míg a határidőből is kicsúszok, aztán az utolsó pillanatban mégis összeáll a dolog. Na, ezt meg utálom.
A kettő között van számtalan átmenet hibám.

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2009.08.03. 08:57:04

Nekem a legkedvesebb, hogy domináns vagyok. :)

Amiről leginkább le tudnék mondani, hogy könnyen megsértek másokat azzal, hogy sokmindent kimondok, és őszinte vagyok.

sárkányszív (törölt) 2009.08.03. 19:40:38

Ki vagy ,kinek írom kommentemet? De a válaszom akkor is megy,ha tudom ha nem tudom.SZERETEM AZ EMBEREKET.Gyönyörű,gyönyörű szöveg. Akárki vagy ,vagytok,köszönöm hogy VAGY.

sárkányszív (törölt) 2009.08.03. 19:50:05

Ja a másik nagy hibám a Csernust is szeretem nagyon olyan kedves helyes.
süti beállítások módosítása