VKZ 2009.08.24. 13:00

Elfogadás

Fontos, hogy elfogadjuk a jelen pillanatot: önmagunkat, másokat és a jelen körülményeket. Könnyebben megy az elfogadás, ha a jelen éppen kedvező  a számunkra, nehezebb, ha tele van akadályokkal.

Ha az akadályokat céljainkhoz vezető utakká, a nehézségeket pedig lehetőségekké változtatjuk, felhasználhatjuk erejét.  Az ellenszél is energia, amely befogva sikeresen repítheti hajónkat a cél felé.

Egy-egy akadálynál sokszor felteszem a kérdést: „ mire akar megtanítani?”. A kesergés és a nyafogás helyett elfogadom és megkeresem, hogy mit használhatok fel belőle. Ez a kérdés segít abban, hogy kapcsolatban maradjak az élet nagyobb összefüggéseivel. Az elfogadással kevésbé fájdalmasnak fogjuk megélni az életünket.  Kialakítunk egy olyan hozzáállást, hogy az élet jelen pillanatban olyan amilyen és igyekszünk a lehető legjobbat kihozni belőle. Természetesen tudatában vagyunk az adott helyzet pozitív és negatív oldalával, de úgy döntünk, hogy annak pozitív oldalára helyezzük a hangsúlyt.

Te mennyire tudod elfogadni a jelenlegi helyzetedet?

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr731334663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása