Gyakori (főleg szerelmeseknél, és kisgyerek-szülő kapcsolatban), hogy a testi érintések útján adjuk tudatára valakinek, hogy szeretjük.

 

 

Hogyan alkalmazhatjuk?

    Öleléssel. Az ölelésnek is rengeteg formája létezik, amit más-más kapcsolatban alkalmazhatunk: a szerelmemet teljes testemmel ölelem, hozzásimulok, és szorosan köréfonom a karom; a barátaim vállát átkarolom, fejemet a vállukra hajtom. A szüleimet, testvéreimet átölelem a karjaimmal, de nem bújok hozzájuk szorosan. Chapman tapasztalata, hogy apák nem szívesen ölelik meg leánygyermekeiket, mert félnek a testi érintéstől, és annak félreértelmezhetőségétől. Hát ne tegyék. Ha a lányod elsődleges szeretetnyelve a fizikai érintés, akkor bizony le kell küzdened a gátlásaidat, ellenérzéseidet, és meg kell érintened a lányodat (lássuk be, szeretetünk testi érintésekkel való kifejezése igen távol áll a megrontástól, és csak a beteg emberek tévesztik össze a kettőt!) . Akár egy laza öleléssel, akár a további pontok alkalmazásával.

    Simogatással, masszírozással. Néha egy-egy finom, rövidebb vagy hosszabb simítás, vagy egy pár mozdulatos masszírozó érintés is nagyon sokat jelenthet. Ha valaki szomorú, kezébe veszed a kezét. Ha fáradt, megnyomogatod a vállát, vagy a talpát. Ha elmész valaki mellett, akit szeretsz, néha nem is szólsz hozzá, csak menetközben végigsimítod a karját, hátát.

    Játékos ütögetéssel, csipkedéssel, birkózással. Az ütögetés, csipkedés lehet negatív felhangú is, ezért alkalmazzuk csak akkor, ha valóban szeretetből tesszük, ne legyen benne feszültség, neheztelés.

    További fizikai kifejezési formák. Nem is gondolnánk, mennyi lehetőség van még testi érintésekkel kifejezni szeretetünket. Segítettél már a feleségednek megfésülni a haját? A lányodnak, barátnődnek hajat fonni, öltözni? A férfiak, fiúk egymás között inkább a játékosabb – kevésbé meghitt, bensőséges – formákat részesítik előnyben. Törölközővel megcsapdosni a másikat, belebokszolni a vállába; óvatosan elgáncsolni, vagy kibillenteni az egyensúlyából, majd elkapni: mind alkalmasak lehetnek a szeretet kifejezésére, anélkül, hogy a másik félreértené.

 Te hogyan fejezed ki a szereteted a testi érintések módján?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr501358702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása