vmp 2009.10.08. 19:14

A rák kialakulása

 

A rák kialakulásának oka a sejtek szintjén lezajló mutáció. Ez a mutáció a sejtek által átörökített tulajdonságokat változtatja meg. A sejtek természetes osztódási folyamataiba „becsússzanó” hiba egy külső vagy belső inger hatására jöhet létre.  Ilyen ingerek lehetnek pl. a nagy mennyiségű alkoholfogyasztás,a cigarettából származó kátrány, a környezetünkben található mérgező anyagok érintése, vagy apró részecskéinek belélegzése, a mobil telefonok és más hullámtermészetű sugárzás áthaladása a testünkön (fontos megjegyezni:nem egyértelműen bizonyított, hogy ezek az egyedüli, önmagukban elégséges kiváltó okok). Belső inger lehet egy sérülés, tartós fizikai nyomás, súrlódás. Az egészséges testi védekező rendszerünk, az immunrendszer idejében észleli, semlegesíti és a kiválasztó szervrendszer segítségével üríti szervezetünkből a mutálódott sejteket. Testünkben folyamatosan, naponta képződnek mutálódott, ún. rákos sejtek, de ez védekező rendszerünk megfelelő működése esetén szinte soha sem jut a tudomásunkra (nem jár látható elváltozásokkal, fájdalommal).

A rákos sejtek viselkedését figyelve két fontos jellemző figyelhető meg: az egyik, hogy nem létezik a szervezetünkben olyan hely, ahol a testünk működésében fontos feladatkörét ellátná és „beilleszkedhetne”. A másik, hogy egész életében az egyetlen hajtóerő: a szaporodás. Ez a szaporodási, vagy növekedési vágy nincsen tekintettel a szervezetünk többi, normális működésű sejtjére, szövetére, szervére, szervrendszerére és végső soron az egész szervezetre. Ezt az alapvető célt még a „táptalajt” szolgáltató „gazdaszervezet” életben tartása sem tudja felülmúlni.

Személyes tapasztalataink arról tanúskodnak, hogy a hibás viselkedésmintáink (túlzott maximalizmus, az elvárásoknak való túlzott megfelelés, önmagunk háttérbe szorítása, a nemet mondásra való képtelenség, személyes határaink kialakításának és következetes megtartásának hiánya, konfliktuskerülés), elfojtott negatív érzéseink (fájdalmaink, titkaink, haragunk) meg nem oldott élethelyzeteink, az alacsony hatásfokú stressz kezelés miatt bennünk maradó feszültség mind-mind megzavarják testünk immunrendszerének működését, amelynek hatékonysága csökken.

Lelkünk és testünk igényeit hosszú éveken elnyomhatjuk, amelyre éppen az „elme erejét” használjuk fel. Nem foglalkozunk sem a bennünk felhalmozódó rossz érzésekkel, „szőnyeg alá söpört” problémákkal, sem a megjelenő testi tünetekkel (feszülés és/vagy fájdalom érzése, gyulladás (akár folyamatos) a testünk különböző területein). Örvendetes hír, hogy egyre többen figyelnek ezekre a „belső jelekre”, lelkünk „testbeszédére” és kezdenek el változtatni, vagy még időben kérik szakember segítségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr91437105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása