Önmagunk háttérbe szorítása a rákbetegség egyik alapvető oka, így minden típusú rákos megbetegedés mögött jelen van.

    Mégis, leggyakrabban tüdőrákban, leukémiában, bőrrákban nyilvánul meg.

    A tüdő a kommunikáció, a kapcsolattartás, a titok szerve; daganatos megbetegedése arra utal, hogy a beteg nem mond ki mindent, legfőképp saját igényeit, illetve nem kér segítséget a környezettől.

    A vér az életerő szimbóluma, tehát ha önmagunkat háttérbe szorítjuk, lemondunk a saját élethez való jogunkról, élni akarásunkról.

A védelmet a környezettel szemben, a határokat a testszimbolikában a bőr jelképezi. Ha háttérbe szorítjuk magunkat, azzal „megsértjük” saját határainkat, átengedjük az irányítást a saját életünk fölött a környezetünknek; mások élik az életünket.

Ön is észrevette a fenti betegségekben szenvedőnél, hogy háttérbe szorítja önmagát?

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr421445801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serio (törölt) 2009.10.14. 10:16:47

uh... Az alapvetéssel még nem is lenne bajom (bár, "elsődleges ok"?), de amikor ilyenekkel jönnek, hogy "Rákos a LÉPe? Akkor bizonyára fél megLÉPni egy fontos LÉPést az életben, és a szervezete így jelzi!", akkor kicsit elborul az agyam.

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2009.10.14. 12:43:51

@Serio:
Mi baj az alapvető okkal? Nem véletlenül használtuk ezt a szót.

Ki jött olyannal, hogy rákos a lépe? Itt mi nem írtunk ilyet. A testszimbolika sok laikus számára meredek, de a pszichológiában használatos. Megnézzük a test funkcióját: pl.: méreganyagok kiválasztása; és ezt hozzuk párhuzamba a lelki problémával: pl.: a lelki mérgek (düh, harag, félelem) "kiválasztása". Nem a szavakkal játszunk, hanem szimbólumokat fejtünk föl.
Megértem, hogy annak, aki ezzel először találkozik, néha furcsa, de mi - és nem csak mi - ezeket több(tíz)éves tapasztalat alapján írjuk. Komoly szakirodalma is van a testszimbolikának, ha gondolod, beírok egy pár könyvcímet.

Köszönjük a kommentet, a kritika egyébként jó ötletet adott, érdemes az olvasók számára többet írni a testszimbolika alapjairól, hogy mindenkinek "emészthető", érthető legyen. Köszi!
Ha érdekel a téma, szívesen írok elérhetőségeket, ahol utánaolvashatsz még. És nézz szét egy kicsit a környezetedben (önmagadban), és vizsgáld meg a lelki problémákat a testi betegségekkel, biztos észre fogod venni a párhuzamot. Mielőtt elborulna az agyad. Nem vennénk a lelkünkre! :)
süti beállítások módosítása