A Pease-házaspár egy igazán kellemes olvasmányt állított össze a féri-nő különbségekről. Mindenkinek kifejezetten ajánlom, aki egy kicsit is érdeklődik a pszichológia, az emberi természet, és persze a nemi különbségek iránt.

 Ezzel a könyv nem csupán egy jó olvasmány-élmény, bár tele van humoros kép-illusztrációkkal, viccekkel, kifejezetten olvasmányos és közérthető.

 Egyrészt olyan kérdésekre válaszol, ami nem csak érdekes, hanem hasznos is, hiszen ha jobban megértjük egymást, könnyebb elfogadni a másikat és megbékélni az eddig bosszantó szokásaival. Nem mellesleg megoldást is kapunk rájuk.

 Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Miért vásárol folyton a nő? Miért válik kisfiúvá a férfi, ha elektromos kütyüt kap a kezébe? Miért nem tér a lényegre a nő? Miért trehány a férfi? Miért téved el a nő? Miért nem akarja elkötelezni magát a férfi? Mért rágódik a nő a részleteken? Miért érzi a férfi, hogy a nő állandóan szekírozza? Mit vegyünk a párunknak ajándékba? Tetszünk-e a másik nemnek? Hogyan jöhetünk ki jól anyóspajtival? Milyen a nők titkos pontrendszere, amivel a férfit értékelik?

 A szerzők ezeket a nagyon is aktuális és kardinális kérdéseket válaszolják meg, melyek a párkapcsolatokban feszülnek. Egymás megértéséhez az evolúciós pszichológia magyarázó erejére támaszkodnak, úgy, hogy azt bárki megértse.

 Másrészt párkapcsolati kézikönyvként, házassági tanácsadóként is szolgál, mivel nem csak közelebb visz minket egymáshoz, vagy krízis-kezelőként szolgál, de tanácsokat ad ahhoz, hogyan járhatunk a másik kedvében, vagy hogyan javíthatunk a kapcsolatunkon.

 Segítségével sokat tanulhatunk magunkról, a másikról és a kapcsolatunkról. Gyakorlatias, hasznos, közérthető.

 További két hasonló témájú könyvük az irodalom alatt.

Irodalom:

Pease, A., Pease, B. 2008. Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Park Könyvkiadó, Budapest.

Pease, A., Pease, B. 2007. Karácsonyi fegyverszünet, Miért nyűgös a férfi? Mitől borul ki a nő? Park Könyvkiadó, Budapest.

Pease, A., Pease, B. 2000. Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak, és miért nem tudnak eligazodni a térképen a nők? Park Könyvkiadó, Budapest.

 

Képek a Libri honlapjáról.

 

Olvastad már? Téged érdekelnek a férfi-nő különbségek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr351786566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hollokara (törölt) · http://hollokara.inda.hu 2010.02.25. 11:34:10

Hasonló témában nagyon érdekesnek találtam Szendi Gábor: A nő felemelkedése és tündöklése című könyvet.

A Pease könyvvel régóta szemezek, legközelebb megveszem.

Minden jót!

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2010.02.25. 20:08:56

@KarasuTengu: csak ajánlani tudjuk, valóban élvezetes olvasmány.
Minden jót neked is!
süti beállítások módosítása