Utolsó kommentek:

Luki666 2018.04.20. 14:16:14

Hi, mindenki. Engem 2013-ban műtöttek és diagnosztizáltak Hemanglioblastoma cerebelli-vel 2016-ban kiújult akkor ismét műtét. Elsőnek Dr. Watfa Kerim utánna prof. Dr.Barzó Pál mútött. és azóta tünetmentes vagyok. Luki.

Bejegyzés: Az agydaganat

Jociboci 2014.05.30. 15:56:14

Én is nagyon sokáig nem tudtam rendesen aludni, de aztán találtam itt pár tippet, ami segített! naturkozmetikumok.weebly.com/blog/almatlansag

Bejegyzés: Nem tudok elaludni!!!!……zzzzzzz…….Gondolattakarítás lefekvés előtt.

maci84 2012.08.21. 14:55:36

Nagyon tetszett az interjú! Sajnos rám minden igaz volt amit Zita mondott. Még sok ilyen interjút szeretnék nézni! :)

Bejegyzés: VKZ-vel készített interjút az agykontrollos dr. Domján László

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2012.08.17. 13:53:08

Gratulálunk! Csak így tovább!!!!
Csak annyit ajánlanék, hogy írd át az utolsó bekezdés mondatait pozitív megfogalmazásba: Csak magamnak akarok megfelelni. Megelégszem azzal, hogy elég jó legyek. ...stb...
ugyanis a negatív megfogalmazás nem túl szerencsés, mi itt idéztük Dolfint, de ha ezt te mantraként használod, érdemesebb a pozitív átiratot használni.

Bejegyzés: Túlélem, ha beledöglök is!

maci84 2012.08.17. 08:46:27

Húú, ebben a cikkben aztán ténleg magamra ismertem! Aznap mielőtt diagnoztizáltak még reggel egy értekezleten ültem lázasan, de persze ez nem számított hiszen nem tudtam a fönökömnek nemet mondani, hogy bejöjjek dolgozni, mert "szegény főnököm" hagy pihenjen othon úgy elfáradt és meg kibirom már többször volt ilyen. Aztán estére már meg lett a pontos eredmény: H. limfóma és ekkor is elsőre a fönökömet hívtam, hogy ki tudja mikor megyek vagy megyek-e. Átvergődtem 12 kemoterápián mégis a másoknak való nemet mondás és maximalizmusom legyőzése még most is folyamatos gyakorlást igényel. Nagyon belevéstem utolsó bejegyzésedet a fejembe és ki is nyomtattam és kiteszem az íróasztalomra. Ahogy találkozom a főnökömmel első dolgom lesz nemet mondani a régi rabszolgamunkámra! Csak egy életem van, mégsem értékeltem eléggé ezt, ahogy magamat sem. Minden erőmmel azon vagyok, hogy ez megváltozzon, elszánt vagyok, az egészségem megőrzésére helyeztem át a maximalizmusomat és más most élezem a pozitiv hatásait!

Bejegyzés: Túlélem, ha beledöglök is!

töröltprofil (törölt) 2012.03.25. 00:08:42

Minek a házasság áruljâtok már el?
Úgy tudom, hogy a nõ úgyis teherbe tud esni ha nincsen jeggyûrû a ujján. A szerelem sajna nem örök, tetszik vagy sem. Nem azt mondom,hogy egy bizonyos intervallum után autómatikusan mindenki kiszeret a másikból! Csak a vonzalom szûnik meg. Az egymás iránti szeretet még megmarad, meg a tisztelet.

Bejegyzés: Kimegy a család a divatból?

totmari 2011.07.19. 08:21:52

Vannak helyzetek,és vannak emberek akikkel szemben tehetetlen vagy. Pl.: ha valamilyen módon egy élethelyzetnek ki vagy szolgáltatva. Akkor hiába a mások által megkívánt szép és jó, ami ráadásul talán valóban téged "illetne" nem tehetsz semmit. Vagy elfogadod, és hagyod a fenébe, vagy mérgelődsz idegeskedsz rajta és rombolod magad. Egy családi versenyfutásban a testvérrel a mérleg úgyis annak az oldalára billen akit a szülő jobban szeret. Ez ellen pedig, bár az élet törvénye szerint neked is egyformán járna a szeretetből és a támogatásból...szóval nem tehetsz semmit. Nem okolhatod magad, viszont irigykedhetsz pusztító módon a testvéredre, de nem érsz el vele semmit. Hihetsz az isteni igazságosságban semmi egyébben.... vagy örülsz annak amid van, és megpróbálsz boldog lenni, ha el tudod felejteni, hogy kihasználtak és kevesebbet kaptál onnan, ahonnan neked is egyformán járt volna szeretet, megbecsülés, stb.....

Bejegyzés: Romboló érzelmeink 1. rész: Az irigység

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2011.06.06. 06:05:58

@Gyermekpszichológus: Bizony néha nehéz lehet eldönteni. Egy feszültség, diszkomfortérzet általában mutatja - ahogy a cikkben is írja vmp.
Mélyebb meggyőződésekkel, viselkedésmódokkal, megoldásokkal kapcsolatban én azt gondolom, hogy az mutatja, hogy az a mi megoldásunk, meggyőződéünk-e, hogy hogyan tudjuk működtetni. Ha jól működik, boldogok vagyunk azokkal az eredményekkel, amiket hoztak, akkor jó. Akár a miénk volt eredetileg, akár a szülőktől, internalizálhatjuk a megoldást, viselkedést. Ha nem boldogulunk azzal, ha nem vezet jó utakra, akkor nem a miénk, keresni kell újat, még ha nagyon mélyen be is építettük.

Bejegyzés: Megfogadjam-e a tanácsát vagy sem?

Gyermekpszichológus · http://gyermekpszichologus.blog.hu 2011.06.05. 19:20:35

Elég nehéz ám eldönteni, hogy saját meggyőződéséből vagy mások befolyására cselekszünk. Nekem örökös kérdés, hogy pl. a szüleim elvei valóban az enyémek is? Vagy már annyira magamévá tettem őket, hogy valóban az enyémek...passz. De mostanában sokat gondolkodom ezen.

Bejegyzés: Megfogadjam-e a tanácsát vagy sem?

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2011.03.22. 11:09:33

Ez 12 év, amióta a Margó gyógyult, inkább már 20... (a beszámoló régebben íródott, és nyomtatott formában járt kézről-kézre).

Bejegyzés: Simonton-módszerrel gyógyultam meg csontmetasztázisból

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2011.01.05. 10:08:00

@wbea: Budapesten dolgozik egyikünk a blog írói közül, illetve a maradék kettő is tervezei a Pesten is való munkálkodást, egyelőre nem csoport vezetéssel, hanem egyéni terápiában. Ha bővebb információt szeretnél, kérlek írj nekem e-mailt: angyal9@gmail.com .
Nem tudom, mikor "lettél tünetbentes", vagy kaptál negatív leleteket, de csak bátran nevezd magad gyógyultnak!!! Sokat dolgoztál érte, és ha folytatod a munkát magaddal/magadon, mindig egészséges maradsz!
Gratulálunk, és további sok sikert!

Bejegyzés: Könyvajánló: Simonton - A gyógyító képzelet (A Simonton-program)

wbea 2011.01.04. 21:37:06

NLP és Simonton módszer használatával - és persze kemóval meg sugárral - lettem tünetmentes egy agydaganat után. (Gyógyultnak nem merném nevezni magam...)
Érdeklődöm, hogy Budapesten tudnak-e Simonton csoportról? Sajnos a rögzült magatartásminták nem változnak meg olyan könnyen...

Bejegyzés: Könyvajánló: Simonton - A gyógyító képzelet (A Simonton-program)

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2010.10.01. 18:04:44

@suzildi: Szia, sajnos bizony van olyan, hogy a szülő rátelepszik a gyerekére, tudattalanul, vagy tudatosan, de sajnos létező probléma. Az csak jó, ha a te életedben, környezetedben ez nem fordul elő. :)

Bejegyzés: Hagyj nekem teret!

suzildi (törölt) 2010.10.01. 08:47:39

Ez a poszt a valóság!
Ha a fiatal, a gyerek egyáltalán "enged" beleszólni az életébe. Ha otthon lakik, bizony nem minden esetben törődik a szülőkkel, hogy mi a szülő "kívánsága". Egy szülő haláláig gondoskodna a gyermekéről. Mert ha már otthon lakik a fiatal, nem mindegy, hogy gyűrött, vagy piszkos-e a ruhája. Egy anya rendbe teszi. Nem mindegy dolgozik vagy henyél stb.
Ha a fiatal összekötözik első perctől (!!!)egy másikkal, a párjával, akit választott, nem a legjobb! Minden egyes percet együtt..., ez nem egészséges dolog. Nincs annyira szabad mozgás. Már fiatalon lekötik egymást. Aztán jön, később a pofára esés... megunják egymást, előbb-utóbb. Féltékenykednek oktalanul, ha szülőknél laknak semmit sem csinálnak... jönnek, mennek... munka, vagy nincs munka... buli, evés, fekvés... és az anyuka csinál mindent... (már amelyik). Egy szülő akkor segít bele a mindennapokba, ha látja a másiknak a párja a fülét sem mozgatja... és a szép szó nem segít.
Egy szülőnek is kell a szabadság!
És a szép beszéd, a jó tanács: nem kell!
Mert a mai fiatal, de úgy általában egy fiatal: makacs, önfejű felnőttebb korában... később majd belátja, igaza volt a szülőnek, ne így, -ne úgy csináld, hiszen a szeme előtt zajlik egymás élete, de mire ezekre a dolgokra rájön, már késő lesz...
Sajnos mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja, csak nem mindegy, hogy magával rántja-e a szülőket is...
Egy házaspárnál viszont meg lehet beszélni annyi idő után is, hiszen mióta együtt élnek jóban-rosszban, hogy: most én elmegyek a barátnőkhöz, vagy elmegyek egy focimeccsre stb., persze ha nem él vissza a helyzettel, és nem hajnalban, sorozatosan megy haza az egyik vagy a másik is.
Mindent meg kell és meg lehet beszélni!
(ha a másik türelmesen meg is hallgatja és meg is fogadja a tanácsokat...)
A szülők NEM AKARNAK rátelepedni gyermekeikre, de vannak olyan esetek, mikor bele kell, hogy szóljon az életébe. És sokszor ezt veszik sértésnek, piszkálódásnak.
:)

Bejegyzés: Hagyj nekem teret!

Jerome-Jumper 2010.09.25. 22:51:12

Válasz az uccsó kérdésre...: Nem...nem tudom kimondani...:(

Bejegyzés: Szeretlek

Jerome-Jumper 2010.09.25. 22:35:06

Hali...
Hát felnéztem erre az oldalra,és magamra ismertem...Rám igaz az az "első véglet"...Pedig van barátom,aki nagyon gyakran mondja hogy szeret,én meg egyszerűen nem tudok rá mit mondani...Még sosem mondtam neki...:( És senkinek sem,mer nekem se mondta eddig senki hogy szeret...a szüleim sem...Szóval...Kész hadirokkant vagyok...

Bejegyzés: Szeretethiány

lüke 2010.09.18. 17:45:33

szimbolikusan rákot kapni
,olyan ,mint majdnem infarktust
s
a planocelluláris
más mint az adenoca, s intraductalis is, söt a kissejtes is
nem beszélve az embrionális szövetekröl
ez már 5 féle amit itt felsoroltam,
hogyan lehetne egységesen kezelni
a tudatlanságnak nagy ára van...........

Bejegyzés: Testszimbolika - Másoknak megfelelni akarás

lüke 2010.09.18. 17:34:07

etessétek a juhot ,ha nyirni akarjátok

Bejegyzés: Előadás a rákbetegség lelki hátteréről Szegeden!

olyan-amilyen 2010.09.16. 15:29:54

Popper Péter
"az

"..„elfogadás” nem jelent sem belenyugvást abba amibe nem lehet belenyugodni, sem kritikátlanságot. Az elfogadás higgadt és elemzõ tudomásulvételt jelent, a valóság tiszteletét, legyen az bármilyen, talán éppen olyan, hogy változtatni akarunk rajta. Az elfogadás tehát megismerést eredményez, és éppen ezért válhat a továbblépés kiindulópontjává."

Bejegyzés: A rákbetegség értékelése, átértékelése

olyan-amilyen 2010.09.16. 15:25:40

Azt gondolom, van még egy oka annak, hogy másokat minősítünk. Ezt " tanultuk". Mert szerintem ez is tanulható, Nem tanuljuk meg a kezdet kezdetén, hogyan is adjunk annak hangot, ha feszültek vagyunk, ha rossz kedvünk van, ha bántásnak érzünk valamit, ha irritál valami bennünket.

Bejegyzés: Mások minősítése