Szeptember 29-én, szerdán, 18:00-tól előadást tartunk a szegedi Milleniumi kávéházban (Dugonics tér 12.), az Egészség Bár Klub szervezésében. Az előadásunk címe: Negatív minták és szokások a rákbetegség hátterében.


A részvétel ingyenes, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Íme egy rövid bevezető az előadás tartalmáról kedvcsinálónak:

 

Manapság egyre többet foglalkozunk az egészségünkkel. Mindenhonnan azt a buzdítást halljuk, hogy táplálkozzunk egészségesen, mozogjunk többet, stb. A nyugati orvoslás, a vizsgálati módszerek nagyon sokat fejlődtek az utóbbi évtizedekben, mégis a rákos megbetegedések száma minden eddiginél nagyobb méreteket öltött hazánkban és az egész világon. Ennek az lehet a hátterében, hogy a legtöbben kívül keresik az okokat. Az orvosoktól, a gyógyszerektől, és a gyógytermékektől várják a gyógyulást. A problémáink gyökere azonban bennünk van elásva, berögzült gondolkodás és viselkedés mintáinkban, különböző viszonyulásainkban. Egy súlyos betegség segíthet megszabadulni a korlátozó mintáinktól és beindíthatja a változásokat.

A gyógyításnak két fajtája ismeretes: a hagyományos orvoslás, amikor a gyógyítást orvosok végzik különböző  kezelési módszerekkel és az alternatív gyógymód, ahol a gyógyító segíti a beteget az öngyógyulás folyamatában. Valójában minden gyógyítás öngyógyítás, mivel bármilyen beavatkozás után a beteg belső erőforrásaira kell hagyatkoznunk. Mivel a betegségek hátterében olyan korlátozó minták, mint a maximalizmus, a másoknak megfelelni akarás, a túlgondoskodás, önmagunk háttérbe szorítása, a túlzott szabálykövetés, a konfliktuskerülés és lelki traumák állnak, ezért a gyógyítást a belső állapot felől kell megközelíteni. David Bohm meghatározása szerint megfigyelhetjük, hogy életünk minden külső körülménye egy belsőnek a tükörképe. Bármi befolyásolja az egyik oldalt, az kihatással van a másik oldalra is. A külső és belső valóság zavartalan kommunikációja és egyensúlya juttat el bennünket ahhoz a harmonikus állapothoz, amit egészségnek nevezünk.

A gyógyításnak a beteg korábbi élményeire, tapasztalataira, hitrendszerére, a lélek belső forrásaira kell támaszkodnia. Nem érthetjük meg a betegséget addig, amíg nem értjük a beteg embert. A betegség önmagunk felé fordít bennünket, hogy megismerjük újra valódi szükségleteinket, hogy ezáltal új életformára térhessünk át. Gyakran tapasztaljuk, hogy a beteg jelentéktelennek, értéktelennek érzi magát, hogy őt senki sem szereti, így ő sem törődik magával kellőképpen. Az ellenszer: önmagunk becsülése, amely azt jelenti, hogy saját szükségleteink és nézeteink szerint éljük életünket, hogy képviseljük magunkat, döntéseink mellett kiállunk. Elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, hibáinkkal, erősségeinkkel együtt, bírálat nélkül. Jogunk van úgy élni, ahogy mi szeretnénk, hogy életünket ne mások elvárásai határozzák meg.

Munkánk során ezeket az alapelveket követve építjük fel a terápiát, kiegészítve a Simonton házaspár relaxációs, vizualizációs gyakorlatával, amely szintén az öngyógyítást segíti. Szeretnénk, ha mindenkihez eljutna az üzenet, hogy mi magunk mennyi mindent tehetünk egészségünk megszerzéséért és fenntartásáért. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr292266213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan-amilyen 2010.09.14. 14:56:23

Üdvözletem!
Érdekel, ha van rá igény, akkor Borsodban is lehetne ilyen előadás?

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2010.09.15. 16:59:44

@olyan-amilyen: Igen, persze. Küldj e-mailt az angyal9@gmail.com címre, ha szeretnél érdeklődni.

lüke 2010.09.18. 17:34:07

etessétek a juhot ,ha nyirni akarjátok
süti beállítások módosítása