VKZ 2009.07.22. 17:28

Konfliktuskerülés

 

Gyakran mások kedvében járunk, hogy elkerüljük a konfliktust. Ugyanakkor azzal, hogy háttérbe szorítjuk saját szükségleteinket, feszültség keletkezik bennünk, önmagunkkal kerülünk konfliktusba. Konfliktus akkor keletkezik, ha különböző érdekek csapnak össze. Kezelése nem feltétlenül jelent vitát, veszekedést. Megoldása előbbre viszi az adott helyzetet. A konfliktuskerülés harmónia iránti függőség. Legyen úgy, ahogy a másik akarja, és ne kelljen erről vitázni. A konfliktuskerülés gyakran eredményezi, hogy feladjuk önmagunkat, a vágyainkat. A konfliktuskerülő saját késztetéseit elnyomja, békességre törekszik, megnyilvánulásait sorozatos kompromisszumok jellemzik.

 

Te gyakran feladod a saját vágyaidat a békesség érdekében?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr251261387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Comté ex C. 2009.07.24. 21:41:33

Kedves Bloggerek, több alaklommal látogattam ide, érdekes dolgokat írtok, de véleményem szerint a terjedelme akkora, amennyinek a beharangozó szövegnek kellene lenni. Ez kevés, igazából nincs is mihez hozzászólni. Jó lenne kutatási anyag, esettanulmányok, külföldi tapasztalatok, kezelési stratégiák stb. Szerintem....

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2009.07.25. 20:07:59

@Comté ex C.: Köszönjük, az építő kritikát szívesen vesszük. Örülünk, hogy gyakran ránk nézel! :)

L'/Atalante (törölt) · http://egyemberelete.blog.hu 2009.07.29. 20:08:16

egyre kevésbé adom fel a saját vagyaimat, ugyanakkor néha muszáj, a körülmények úgy hozzák...

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2009.07.30. 08:07:13

@L'/Atalante: Igen, valóban néha az élet kompromisszumra kényszerít minket. Azért fontos, hogy egy ilyen döntésben is benne legyünk (szóval a mi döntésünk legyen, hogy kompromisszumot kötünk, ne csak úgy belesodródjunk a helyzetbe). A másik fontos, hogy tudjuk, miért tesszük, és mennyi ideig tart ez az állapot. Ha időlegesen föl is adjuk vágyinkat egy nagyobb célunk érdekében, legyen az valóban időleges, és érje meg ezt az áldozatot, nekünk!
süti beállítások módosítása