Drága időnk kizárólagos másra fordítása egyértelmű jele a szeretetnek. Ilyenkor odafigyelünk a másikra, csak vele foglalkozunk; esetleg olyan programot szervezünk, amit ő szeretne. Elkísérjük a vizsgára, vagy fodrászhoz. Elmegyünk vele vásárolni. Időt szakítunk rá, ha beszélgetni szeretne késő este, vagy meghallgatjuk telefonon a zsúfolt hétköznapokon is.

Hogyan alkalmazzuk?

    Szakítsunk rá időt. Felgyorsult a világ, az idő pénz… bla-bla-bla. Ha szeretünk valakit, arra igenis tudunk időt szakítani. Ha valaki nagyon elfoglalt, és így is áldoz rád az idejéből, az a szeretet jele, ha viszont folyton „lerázol” valakit, akkor azt érezheti belőle: nem elég fontos neked. Ha éppen nem érsz rá beszélgetni a szeretteddel, amikor kéri, akkor mondd el, hogy most fontos dolgod van, de egy óra múlva minden figyelmedet rá tudod fordítani, ha ráér addig a dolog. Ha nem ér rá, akkor foglalkozz most vele!

    Ha vele vagyunk, legyünk csak vele, és figyeljünk teljesen rá. Ne matassunk közben a telefonon, ne nézzük fél szemmel a tévét, ne olvassunk újságot, és ne játsszunk a számítógépen, ne mosogassunk, ne hajtogassuk a ruhákat. Tegyük le a könyvet, locsolót, bármit, és forduljunk az illető felé teljes testünkkel, a fejünket fordítsuk felé, nézzünk rá. Így mutathatjuk ki nonverbális jelekkel, hogy most tényleg vele foglalkozunk. Így lesz az együtt töltött időből minőségi idő.

    Csináljunk közös programokat (olyat, amit mindketten szeretnénk, vagy fölváltva azt, amit ő szeretne, meg amit mi). El akartál menni az állatkertbe? Hívd el magaddal, értékelni fogja, hogy egy kellemes időtöltést vele akarsz megosztani. Kísérd el az orvoshoz, vagy vásárolni, hogy érezze a támogatásodat. (Azért, hogy ne vegye tolakodásnak, mondd el neki: Szeretnélek elkísérni, hogy kifejezzem a támogatásomat/szeretetemet/törődésemet, ha te is szeretnéd. Vagy kérdezd meg: Szeretnéd, hogy elkísérjelek? És ne sértődj meg, ha nemet mond!) Csináljatok olyasmit, ami összehoz benneteket, vagy ami közben jókat lehet beszélgetni. A lehetőségek itt is végtelenek: cukrászda, horgászás, sakk, kávézás, erdei túra, sörözés….

Hogyan jelenik meg  a minőségi idő kapcsolataidban?

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr551384097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása