Vannak emberek, akiknek semmi sem sikerül. Sosem ártottak senkinek, szeretik az embereket, az emberek is szeretik őket, de az életben valahogy rendkívül szerencsétlenek.

Mindig az a kép jut eszembe, ahogy a rajzfilmipar ábrázolja őket: süt a nap, de csak fölöttük ott egy ronda, szürke felhő, és szakad rájuk az eső belőle. Állandóan.

De mi is tudunk ilyet mondani, mindenkinek van a környezetében olyan ember, aki fölött sosem süt a nap. Vagy sosincs pénzük. Vagy mindig rossz dolgok történnek velük. Gyakran betegek, vagy éri őket baleset. Bármi, amibe belekezdenek, balul üt ki. Elcsúsznak a banánhéjon.

Ami velük történik, az… Mindig. Éppen akkor. Pont náluk, pont velük.

Mindig minket büntetnek meg. Éppen akkor égett ki a lámpa. Pont nálunk fogyott el a festék. Pont velünk történt meg…

Te is ilyen vagy?

Ne aggódj, van ellenszer. Az univerzum, az élet, Isten, vagy amiben hiszel nem esküdött össze ellened. Neked is jogod van boldogan és sikeresen élni. Minden adott is hozzá, csak észre kellene venni, nyitottnak kellene rá lenni.

Úgy is mondhatnám: a hiba az ön készülékében van. Ezt a hasonlatot követve mondjuk, hogy mindannyian tévékészülékek vagyunk, akik fogják az éterből jövő adást. A műhold leadja az összes jelet, amit tud, közvetíti az összes csatornát, jót is, rosszat is. Adja a vígjátékokat, a drámát, a mesét, a horrort. A készülék is bármit tudna fogni, a legtöbb szerkezet mindent fog vegyesen, de egyes készülékek rá vannak hangolva a rosszra. Mindig a thriller, meg a dráma, a hírek, meg a krimi megy rajtuk. Pedig tudnának mást is fogni, csak át kellene hangolni őket. Az adó sugározza a szerelmes filmeket, utazási műsorokat, vígjátékokat, sportot, családi filmeket, gasztronómiát, zenét… Sokkal több jót, mint rosszat.

Szóval vedd észre a jót az életben. Vedd észre, hogy neked is ugyanúgy jár a siker és a szerencse, csak át kell állítanod az antennáidat. Figyelj a veled történő jó dolgokra. Például esténként írj össze legalább öt jó dolgot, ami aznap történt veled. Lehet, eleinte nehéz lesz összekaparni öt jó dolgot, de pár nap után már könnyebb lesz, és pár hét után már csak az élet szépségeire figyelsz. Ez nem azt jelenti, hogy csak ezek történnek meg, de te ezeket fogod észrevenni. Ha már válogatnod kell, hogy a sok jó közül mi legyen az az öt, ami bekerül a listára, akkor abbahagyhatod.

Vedd észre az apró dolgokat. Szép egy felhő az égen? Kivirágzott a kertben a fa? A párod reggel puszival ébresztett? Jól sikerült a leves? Tanuld meg értékelni az apró dolgokat, mert bennük rejlik a boldogság. Igen, nagyon tudunk örülni egy új állásnak is, vagy hogy végre elkészült a ház, de a mindennapok örömei, boldogsága az étel ízében, a nap simogatásában, a gyermekünk mosolyában, a párunk érintésében, egy fél óra pihenésben, egy kellemes kávézásban, egy új körömlakkban, a hétvégi horgászásban rejlik. Ugye, mennyi jó dolog történik veled is?

Legyél hálás. Vegyél elő egy lapot, és írd össze, mi mindenért lehetsz hálás. A legjelentéktelenebbnek tűnő dolgoktól kezdve az eget verő dolgokig mindent ráírhatsz, a lényeg, hogy valóban hálás legyél érte (Istennek, az univerzumnak, magadnak, a sorsnak – ez mindegy). Tedd olyan helyre, ahol gyakran látod, és ha elkeseredsz, vedd elő, olvasd végig, és érezni fogod, mennyire szerencsés vagy!!!

A te készüléked mire van hangolva?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr731559206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása