VKI 2009.11.18. 11:18

Nevess!

Biztos nem tőlem hallod először, hogy a nevetésnek rengeteg jótékony hatása van. A mi szempontunkból a legfontosabb, hogy stresszoldó. Védi ez egészségünket, jó hatással van az immunrendszerünkre.

Hogyan? Íme néhány gyakorlati tipp.

  1. Magyarországon még nem túl elterjedtek a „hahota-klubok”, pedig jó ötlet. A csoportos nevetés előnye, hogy a nevetés ragadós. Biztos észrevetted már, hogy jó társaságban még a kevésbé vicces dolgokon is könnyesre nevetjük magunkat. Hajrá, nevessen minél több ember együtt!
  2. Nézz vígjátékot, olvass vicceket! Tartsál otthon vicckönyvet, amit bármikor felüthetsz, ha jókedvre vágysz. Nézzél gyakran vígjátékokat, vagy a kedvenc sorozatodat, amin jókat tudsz nevetni. Meglátod, mennyire feldobja majd a napjaidat.
  3. Nevess magadon, és azokon a dolgokon, amivel már végképp nem tudsz mit kezdeni (csak bosszankodnál rajta). Sok olyan élethelyzetről hallottam már, sőt, velem is történik olyasmi, amit hatalmas problémának látok, ugyanakkor könnyen megállná a helyét egy vígjátékban. Ilyenkor gondolatban megkeresem a legmegfelelőbb színészeket, akik előadják az aktuális problémát, úgy, hogyha azt moziban látnám, dőlnék a nevetéstől.

Meglátod, egy idő után átfordul a szemléleted (a figyelmed központja), és már nem a rosszat veszed észre, hanem a jót, a szépet, a vicceset, a vidámat. Automatikusan.

 

Magadat idegesíteni olyan dolgokon, amik már megtörténtek, amiken nem tudsz változtatni, olyan, mint a meg nem bocsátás esete: csak magadnak ártasz vele. Szóval nevess minél többször.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr901533931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása