VKI 2009.07.13. 18:36

A rákbetegség okai

Rákbetegekkel való foglalkozásunk során felfedeztük, hogy bizonyos viselkedésminták jellemzik a betegeket. A maximalizmus, az önmagunk háttérbe szorítása, másoknak megfelelni akarás, a nemet mondásra való képtelenség, a konfliktuskerülés, a túlzott gondoskodás másokról minden betegnél megtalálható. Ezek olyan (önmagunkra) káros viselkedésformák, amelyek - és az ezekből eredő következmények, vagy a mögöttük megbúvó okok - helytelen stressz-kezelési módszerekkel párosulva rákbetegséghez vezet(het)nek.

    Ezen viselkedésminták és a mögöttük lévő okok megváltoztatásával (pszichoterápia) és a rákos daganat gyógyulásának vizualizációjával (Simonton-program), pozitív programozással (NLP) a rákbetegség gyógyítható. A hasonló viselkedésmintákkal élők a változtatással megelőzhetik a rák kialakulását.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr241244255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.07.18. 11:08:35

Ez a cikk, meg a felette lévő nagyon jó elgondolás, hogy van benne valami...még ezt az elmélkedést senkitől nem hallottam. De, most eszembe jutott, édesanyám, 50 éves koráig, mindenki kedvére tett: munkahelyen, családban, szinte szolga lélek volt,sok mindenről lemondott mások érdekében és mellrákban halt meg, műtét után az 5. évben!...
Én ugyanilyen szolgálat kézségű vagyok mindenki számára...volt is 17 éve egy műtétem /rák/...
Érdekes elgondolás a cikk, biztos van benne valami!

VKI · http://raknelkul.blog.hu 2009.07.20. 18:32:02

@ildsisy: Hát igen, ezt az elmélkedést a gyakorlati tapasztalatok szülték. Innen tudjuk, hogy működik. Mikor a többszázadik esetnél megfigyelhetőek, akkor már nem véletlen.
Sajnos ez a fajta szolgálatkészség egy káros viselkedésforma, ahogy azt te is észrevetted.
A jó hír, hogy a pozitív változtatás lelki szinten pozitív változást hoz testi szinten is.
süti beállítások módosítása