vmp 2009.11.16. 15:05

Csontrák

A csontból kiinduló daganatos betegség ( a képződés helyének meghatározása   nem pontos, mivel a csontsejteken kívül kialakulhat a porcsejtekből, a csontellátó erek hám és izomsejtjeiből és a vérképző rendszer részeiből is).  A betegek 99%-nál egy korábban kialakult rákbetegség áttéteként jelenik meg. Megfigyeléseink szerint a primer daganat leggyakrabban a tüdőben, májban, mellben jelenik meg. Az orvosi gyógyászati módszerek között említendő a sebészeti beavatkozás, a gyógyszeres kezelés valamint a célorientált sugárterápia is.

Mik lehetnek a pszichológia eszközei a csontrák gyógyításában?

A csontrák a többi  daganatos betegséghez hasonlóan lelkünk testünkön keresztüli segélykiáltása. A pszichológia és azon belül is a pszichoterápiás kezelés elsődleges célja a betegség üzenetének a megfejtése. A megfejtéssel együtt jár a betegség elfogadása és a gyógyulásba vetett hit kialakulásának elősegítése (a beteg részéről), a beteg érzelmi támogatása. A pszichoterápia egyfajta oki terápia, amely a tüneteket iránytűként használva jut el a betegség lelki forrásához. A feltárt, de még megoldatlan konfliktusok, a megrekedt lelki állapot feloldásával, megváltoztatásával lép a beteg a pszichológus vezetésével a lelki és a hozzá szorosan kapcsolódó testi felépülés útjára.

Mit üzen a csontrák?

A csontjaink alkotják testünk támasztó és tartórendszerét. A csontok, porcok sejtjeinek vad elburjánzása azt jelképezi, hogy nem a saját fejlődési utunkon járunk, nem a saját életünket éljük. Számos esetben arra is figyelmeztet a betegség, hogy „túlvállaltuk” magunkat. Legyen munkáról, családról, vagy egyéb kötelezettségekről szó. Az önbizalomhiány is ide kapcsolható, hiszen valahol azt sugallja, hogy nem találjuk saját magunkban a támaszt. Megfigyeléseim alapján a csontrákos betegek egy részéből hiányzik a tartás, hogy kiálljanak saját véleményük, igényeik, szükségleteik, céljaik, vágyaik mellett. Így hiányzik életükből az önmegvalósítás is.

 Mivel többnyire áttétként jelenik meg a csontdaganat, ezért a primer daganat jelentéséhez kapcsolódik szorosan. Amennyiben a primer daganat esetében nem történt meg szakember segítségével a lelki okok feltárása, a lelki egyensúly helyreállítása, a csontrák megjelenése egyfajta teljes szervezeti összeomlást (a belső váz összeomlását) idéz elő. Gondoljunk csak bele! A szervezetünk egyre szélsőségesebb és súlyosabb módon figyelmeztet bennünket, hogy változtassunk. Ennek utolsó előtti láncszeme (utolsó láncszem: a test fizikai működésének leállása) a testünk „kártyavárként” történő összeomlása.

Ami a legfontosabb! Mindig van visszaút! Mert a változás és végeredményként a gyógyulás is belül, bennünk zajlik le.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://raknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr821529362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása